Mennesker kan være så slemme

Noe som provoserer meg så ekstremt mye er når vi mennesker gjør alt vi kan for å dra ned andre. Jeg har aldri skjønt hvorfor det skal være så givende, jeg sier ikke at jeg er noe vidundermenneske som aldri dømmer, eller tenker stygt om noen (for det gjør jeg). Men det finnes grenser for hvordan man utrykker seg og hvor langt man faktisk velger å gå. Når jeg tenker noe om andre mennesker som ikke er positivt, kunne det aldri falt meg inn å slenge en kommentar som f.eks "så utrolig stygg du er", verken på nett eller i det virkeligliv. Noe jeg bruker å gjøre som heller ikke er hyggelig er f.eks om jeg ser en på tv som har stygg kropp,klær sminke and so on, kan jeg si høyt "æsj så stygg nese den personen hadde" men den personen fikk ikke vite at jeg synes eller sa det. Så poenget mitt er vi mennesker er dømmende eller tenker stygt om andre, men det finnes grenser for hvordan man utrykker det og det er akkurat det jeg skal frem til i dette innlegget.
Selv vet jeg hvor sårende det er når folk gidder å bruke tiden sin på å skrive slemme og stygge ting. Jeg har fått ekstremt mye dritt som jeg har måtte tatt imot både på nett og i virkeligheten. Med årene har jeg lært å prelle det av meg, rett og slett fordi jeg bryr meg fint lite om hva en fremmede person som har null relasjoner til meg mener om meg. Vi vet jo som oftest at stygge kommentarer på nett grunner av sjalusi eller personer med dårlig selvtillit. Det disse menneskene ikke forstår er faktisk hvor sårende det kan være, enkelte mennesker tar en stygg kommentar veldig ille opp, noe som egentlig er ganske normalt. Vi er mennesker med følelser, dårlig selvtillit og en trang til å føle at vi blir akseptert for den vi er, slik er så og si alle.

Mobbing er en stygg trend som florerer i samfunnet vi lever i idag, nettmobbing, trakkasering og mobbing i det virkeligliv. Noe jeg ikke kan forstå er hvorfor det aldri går an å gjøre noe med. Ingen mennesker liker å få stygge kommentarer verken på nett eller i virkeligheten.  Så hvorfor kan vi ikke heller begynne å leve etter "Har man ikke noe hyggelig å si, lar man være". Folk burde også tenker over hvor mye en liten hyggelig kommentar kan gjøre hele dagen til et menneske og omvendt. Vi vet svært sjeldent hvordan andre mennesker har det, hva slags problemer de har og hva de sliter med. Er utrolig mange som har det helt forferdelig med seg selv, det eneste de trenger kan være så lite som et smil, eller en hyggelig kommentar. Synes du hun jenta/gutten som sitter på bussen har fin jakke, hår, sko eller øyene, så si det! Du aner ikke hvor utrolig mye din kommentar kan være med på å gjøre dagen til noen. Selv prøver jeg så godt jeg kan å gi andre mennesker komplimenter ved utseendet, klær eller andre ting som er positivt. Her om dagen når jeg jobbet kom det en supersøt jente innom jobben og hun hadde ekstremt fin hårfarge, jeg nølte å tenkte "skal jeg si det eller skal jeg ikke?" men så tenkte jeg med meg selv hvor glad jeg hadde blitt om noen sa det til meg, så jeg mannet meg opp å ga hun komplimentet. Aner dere hvor glad hun ble, jeg så at hele hennes adferd endret seg og hun smilte fra øre til øre. Da vil jeg også legge til hvor utrolig god følelse jeg fikk inni meg av å se at hun ble så glad for noe jeg sa. Dette er noe jeg prøver å gjøre så godt jeg kan, fordi jeg vet med meg selv hvor viktig det er å gjøre andre glad og ikke minst den gode følelsen jeg får inni meg. Jeg kan garantere til dere der ute som er hissig på å slenge dritt til andre har god følese i noen få sekunder eller kanskje ikke oppnår en god følelse en gang. Så prøv heller å snu metoden deres og automatisk vil dere få en god følelse inni dere selv.

Grunnen til at jeg kommer med et sånt innlegg er fordi jeg selv opplevde mange nedlatende og direkte slemme kommentarer på et bilde av meg på facebook, som sikkert noen av dere har sett. Av dere som er venn med meg på facebook. Jeg ble ikke lei meg av kommentarene, fordi jeg gir blanke faen i hva de menneskene mener om meg. Jeg har fantastiske venner, kjæreste og en super familie. Har man det hvorfor skal man da fokusere på stygge kommentar som noen tilfeldige person du ikke aner hvem er strør seg rundt med. Dette er som sagt ikke første gangen jeg opplever stygge kommentarer. For dere som har lest bloggen min en stund fikk sikkert også med seg den artikkelen jeg var med i om akkurat dette temaet, mobbing. Dere finner blogginnlegget mitt her og selve avis artikkelen her.  Saken min ble forresten den 5. mest leste saken i HELE 2012, jeg kom altså på 5.plass. Det sier litt om hvor viktig dette temaet er. Håper dere likte innlegget og fikk noe ut av det! Tusen takk til dere som orket å lese dere igjennom en haug med skrivefeil og vilt med punktum og komma, ehe.


♥Vero

8 søtinger

Nora Jægtvik

25.01.2013 kl.02:48

Så fantastisk enig!

Elwing Sàralondë

25.01.2013 kl.08:40

Jeg er helt enig! Jeg blir frustrert over mennesker som skal dømme alle andre etter utseendet, og spesielt bak en skjerm. Folk må vokse opp og lære deg å tenke på andre's følelser.

Marianne

25.01.2013 kl.15:05

Er så ufattelig enig med deg! Jeg skjønner ikke helt greia med å ødelegge folk... Jeg er en av de som ikke takler mye dritt, for jeg sliter litt. Får helt vondt inni meg når folk som er så flotte, skal ha det så vondt på grunn av noen idioter!

Aly

25.01.2013 kl.16:38

Åh, fantastisk fint og realistisk innlegg! Det gir så lite mening at det finnes så mange mennesker som synes det er lettere å manne seg opp og slenge ut noe negativt, enn å heller komme med en positiv kommentar.

Jeg er selv veldig opptatt på å holde meg til det positive, og etter måten jeg er blitt oppdratt på og oppveksten jeg har hatt, har det aldri gitt mening for meg å slenge negative ting til mennesker. Hvert fall ikke fremmede!

For noen måneder siden satt jeg på bussen med en venninne av meg, og da var det en yngre jente som satt på bussen. Vi synes begge hun var utrolig pen, men ingen av oss turte å manne seg opp til å gå bort. Kanskje fordi hun satt med familien sin, eller kanskje fordi vi bare var litt pysete, haha. På veien tilbake så vi henne på bussen igjen, men da turte vi heller ikke å gå bort. Angrer fortsatt nå, selv om det er lenge siden. Det er så viktig å bare få det ut. En liten kommentar gir to personer en god følelse - både deg selv, og personen det gjelder.

Igjen - fantastisk og inspirerende innlegg. Liker at du har blogget igjen! :D

Lisa

26.01.2013 kl.12:41

Du er så bra du :-)

michelle / mird

27.01.2013 kl.12:46

Synes nesten man møter oftere slemme personer enn snille om dagen... Alt for mye sjalusi og dritt... Her om dagen var det foreksempel en kunde på jobben som bare begynte å si hvor stygg jeg var og sa alt ved meg som var stygt og det var ikke måte på hvordan hun holdt på. Hun var kanskje 30-40 år. Selv ble jeg så paff at jeg bare smilte og sa at det var veldig hyggelig sagt med en sarkastisk stemme. Angrer på at jeg ikke sa noe mer. Ikke det at jeg skulle sunket på samme nivå, men sagt at slikt skal man ikke snakke til folk etc. på en ordentlig måte. Lurer egentlig hva som foregår i hodet til slike mennesker. Altså, jeg brydde meg egentlig ikke, men det er en prinsippsak. Hvis man ikke har noe hyggelig å si; la vær. Mens dagen etter kom det en søt gammel dame på 60-70 år som syntes håret mitt og stilen min var superkul, hihi.

Ina Gundersen

02.02.2013 kl.10:59

er så enig!

Elly

14.02.2013 kl.13:16

Er så utrolig enig!

Skriv en ny kommentar

hits